Optimalisering av nettsider: En guide til bedre digital tilstedeværelse

I dag handler det ikke bare om å være tilstede på nett, fokuset heller mer over på viktigheten av å ha en god nettside. Det finnes mange gode grunner til at din virksomhet bør ha en god nettside. Samtidig er det ikke bare bare å sette opp og drifte en nettside. I dette innlegget har vi satt opp noen elementer som er relevante å ta hensyn til for en bra nettside.

Tilstedeværelse

Det er viktig å være tilstede på nett i dag, både for å vise at du henger med i utviklingen og for å være tilgjengelig for kundene dine til enhver tid. Har du ikke nettside vil virksomheten antakelig kunne miste flere salg fordi man ikke kan google seg fram til informasjon om virksomheten. I tillegg bidrar tilstedeværelse på nett til å bygge bedriftens merkevare og omdømme, som igjen kan gi virksomheten høyere troverdighet hos potensielle kunder.

Navigasjon

Det bør være lett å navigere seg rundt på nettsiden din. Den bør ha et gjennomtenkt og logisk sideoppsett som gir mening for folk flest. I tillegg bør nettsiden være tilpasset mobil, nettbrett og pc, slik at den vises i optimal oppløsning på alle enheter.

Mål

Hva ønsker du å oppnå med nettsiden? Ønsker du flere konverteringer eller ønsker du påmelding til nyhetsbrev? Kanskje du ønsker flere leads eller bare en side som er informativ? Det er nødvendig å sette opp mål for hva du ønsker å oppnå med nettsiden for å oppnå best mulig resultater med tilstedeværelsen.

Innhold

Tekstinnhold bør ha en enkel formulering, folk bruker sjeldent mye tid på å lese lange tekster. Likevel bør hver side inneholde minimum 500 ord for å oppnå høyre SEO-rangering. Blogg er relevant innhold for å oppnå flere organiske søk, gi informasjon til potensielle kunder for å øke kunnskap om produktet eller tjenesten din.

Optimalisering-av-nettsider-En-guide-til-bedre-digital-tilstedeværelse

God bildekvalitet

Fine bilder med god kvalitet gir et inntrykk av profesjonalitet i tillegg til at bruk av bilder gjør siden mer spennende. Det kan også gjøre virksomheten din mer autentisk om man legger ut en legger ut bilder med et personlig preg. Dette kan igjen styrke bedriftens omdømme og troverdighet.

Design

Det bør også kunne trekkes en rød tråd mellom designet på nettsiden og bedriften. For eksempel bør utvalgt farger for bedriften eller bedriftens logofarger gå igjen i designet. I tillegg bør det være ryddig og profesjonelt samtidig som det er spennende og kreativt.

Analyse av nettsiden

Google Analytics gir deg mulighet til å analysere hvor brukere av nettsiden din kommer fra, hvor mye tid de bruker på siden og hvor høy fluktfrekvens de har. Ved å følge med på disse faktorene i Google Analytics får du oversikt over hva som eventuelt fungerer bra og hva som ikke fungerer like bra. Ut fra resultatene du har fra Google Analytics får du oversikt over hva du bør fokusere mer på. Dermed kan du forbedre og optimalisere det innholdet som fungerer.

Følg oss på InstagramFacebook og Linkedin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Produsent

Christoffer Gundersen
www.rastlausmedia.com

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du noe i tankene? Fyll inn detaljene nedenfor for å motta et tilbud.

© 2018 All rights Reserved. Design by Rastlaus Media.