Videoinnhold i sosiale medier

Videoinnhold har blitt en stor trend i sosiale medier, og algoritmene foretrekker videoinnhold. Sosiale plattformer og søkemotorer prioriterer videoinnhold og det vil derfor kunne bidra til økt rekkevidde og høyere SEO-rangering. At videoinnhold har blitt en stor trend gjør det også vanskeligere å skille seg ut, derfor er det også viktig å optimalisere videoen du legger ut.

De mest brukte sosiale plattformene anses å være Instagram, Facebook og snapchat.

Alle disse prioriterer videoinnhold både i nyhetsoppdateringer, men også for annonsørinnhold. Tik tok har også blitt en ekstremt populær plattform som er bygget på videoinnhold. I tillegg vil videoer delt på Linkedin kunne generere opptil 75% flere delinger. Men hva er viktig å tenke på før du publiserer dine videoer i sosiale medier?

De første tre sekundene er viktigst

I sosiale medier spilles videoinnhold av med autoplay. De første tre sekundene må derfor kunne bidra til at brukeren stopper scrollingen på akkurat din video. Gode og nøye gjennomtenkte visuelle effekter vil kunne bidra til økt oppmerksomhet rundt videoen.

Tilpass videoen også uten lyd

Latskap eller ikke, vi mennesker foretrekker videoinnhold framfor tekstinnhold. Gjerne i en kombinasjon. Vi bruker ofte mobilen til å surfe rundt på sosiale plattformer, og det er ikke alltid det egner seg med lyd. Derfor er det også viktig å tekste videoer om du ønsker å nå ut med et budskap, eller for å i tillegg kunne nå de som har hørselsutfordringer eller generelle problemer med lyd.

Format

Videoinnholdets format må tilpasses den plattformen det skal publiseres i. Vi ønsker at den skal ta så stor plass som mulig for å oppnå mest oppmerksomhet. Dette er noe du må tenke på allerede i planleggingen av videoen din, fordi dette avhenger av hvordan du eventuelt skal filme eller tegne innholdet.

Vanligvis benytter Instagram og Facebook seg av nyhetsoppdatering med 4:5 format, og Linkedin holder seg til 1x1 eller 16:9

Dette formatet er nesten kvadratisk, og kanskje det som er mest naturlig å bruke. For videoinnhold som tilpasses IGTV og Instagram story vil 9:16 fungere best. Dette er et høydeformat som dekker hele mobilskjermen, og dette formatet tillater deg derfor å ta mest mulig plass på skjermen for å kunne oppnå størst oppmerksomhet.

Mestre-videoinnhold-i-sosiale-medier-med-Rastlaus-Media

Lengde

Når det gjelder videoinnhold for sosiale medier er lengde på video et omdiskutert tema. Noen mener at god kvalitet ikke avhenger av lengde, mens andre mener de ikke bør overstige 120 sekunder. Begge deler kan være gjeldende, men hvis vi skille de ulike kanalene vil det for eksempel egne seg bedre med en lengre video på Facebook enn på Instagram. Dette er fordi scrolling i Instagram feed ofte går litt fortere og ofte er på farten slik at det vil være vanskeligere å holde på publikums oppmerksomhet i lengden. Facebook derimot brukes oftere til å gjøre research og i profesjonelle sammenhenger, publikum vil trolig bruke mer tid på et videoklipp her, enn på Instagram. Men viktigst av alt er selvfølgelig kvaliteten på innholdet.

Produsent

Christoffer Gundersen
www.rastlausmedia.com

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du noe i tankene? Fyll inn detaljene nedenfor for å motta et tilbud.

© 2018 All rights Reserved. Design by Rastlaus Media.